Blog

deFilharmonie geeft zichzelf weg

11/03/2014
cover/foto

deFilharmonie organiseert voor het eerst een wedstrijd waarbij rusthuizen, instellingen en asielcentra een uniek concert van ‘deFilharmonie Mobiel’ kunnen winnen. Met deze ludieke actie willen we onze sociale werking extra in de verf zetten en nog meer mensen de kans geven om van klassieke muziek op een hoog niveau te genieten.

lees meer

Met Green Track naar een duurzame kunstensector

03/03/2014
cover/foto

Samen met 15 andere Antwerpse culturele organisaties ondertekende deFilharmonie het Green Track-charter voor een duurzame kunstensector. Green Track is een lokaal netwerk van culturele organisaties die elkaar bijstaan in het verkleinen van de ecologische voetafdruk en het verduurzamen van de kunstenpraktijk. Door de krachten te bundelen willen de deelnemende organisaties hun inspanningen verbeteren en zichtbaar maken. De ambities zijn groot: Green Track-leden willen ook hun omgeving inspireren én het publiek meenemen in hun verhaal. 

lees meer

Terugblik/persreacties tournee Salzburg-Duitsland

18/02/2014
cover/foto
Zoals u weet, trok het orkest de voorbije twee weken op tournee. De aftrap werd gegeven met drie concerten in Salzburg om vervolgens door te reizen naar München, Regensburg, Mannheim, Wiesbaden en Düsseldorf. Het laatste concert was weggelegd voor de Philharmonie in Essen. Igor Levit, Alexei Gorlatch en Fazil Say reisden mee als solist. 
Op onze Facebook-pagina kunt u een uitgebreid foto-verslag van de tournee bekijken. 
Wist u trouwens dat u om deze pagina te bekijken geen Facebook-profiel nodig hebt?
Onderweg werden er niet alleen lustig foto's genomen, ook bij de plaatselijke pers ging het bezoek van deFilharmonie niet onopgemerkt voorbij.
lees meer

Klassieke muziek, modern project

29/01/2014
cover/foto

Als het concertpubliek snel evolueert, moet de sector van de klassieke orkesten zien dat hij mee is, vindt Hans Verbugt. Een tablet op de pupiter zal niet volstaan, het is aan de cultuurhuizen om de bevolking te overtuigen van hun bestaansrecht.

lees meer

Terugblik op 2013 in recensies

14/01/2014
cover/foto

Het nieuwe jaar is ondertussen al twee weken oud, maar we kijken toch graag nog even terug op een aantal mooie recensies die we in 2013 in binnen- én buitenland mochten ontvangen!

 

lees meer

The Dream of Gerontius in The New York Times

08/01/2014
cover/foto

Onze opname van The Dream of Gerontius van Elgar staat in het lijstje met de favoriete klassieke muziekopnames van 2013 van The New York Times!

Bekijk hier het overzicht >>> 

lees meer

Help opMaatorkest de ING Solidarity Award te winnen!

02/12/2013
cover/foto

opMaatorkest van deFilharmonie dingt mee naar de ING Solidarity Award. Met deze award steunt ING enkele unieke sociale projecten in heel België. En de winnaar wordt niet alleen door een officiële jury bepaald, maar ook u kunt het verschil maken. Per provincie wordt er maar liefst €1.000 geschonken aan de top 5 van verenigingen die de meeste online stemmen verzameld hebben. Uw stem dus! Klik en samen komen we weer wat dichter bij €1.000.

lees meer

Masterclass voor jonge dirigenten - fotoverslag

14/10/2013
cover/foto

Vorige week werd het Filharmonisch Huis ingepalmd door acht jonge dirigenten, die deelnamen aan de internationale masterclass onder leiding van chef-dirigent Edo de Waart.

Het was voor het eerst in het bestaan van deFilharmonie dat het orkest een masterclass in orkestdirectie organiseerde. Als orkest is het immers van belang om te investeren in het talent van morgen. Onder de noemer Next Generation kunnen onze trouwe bezoekers reeds genieten van uitzonderlijk talent op het concertpodium. Nu zijn we ook achter de schermen actief in het opsporen en begeleiden van jong talent.

De jonge dirigenten werkten vier dagen lang samen met het orkest en genoten van het waardevol advies van Edo de Waart. Een afsluitend concert rondde de intense werkweek af. 

lees meer

Haal de nieuwste cd's in huis

09/10/2013
cover/foto

De voorbije maanden vertoefde het orkest regelmatig in de opnamestudio. De vruchten van hun noeste arbeid kunnen nu geplukt worden in de webshop!

lees meer

deFilharmonie organiseert tweede galaconcert

24/09/2013
cover/foto

Op donderdag 19 september verwelkomde deFilharmonie 180 genodigden uit het bedrijfsleven en de politieke wereld op haar tweede galaconcert. Na de eerste editie in deSingel werd dit jaar gekozen voor het intieme kader van AMUZ. Ook dit jaar stond het gala in het teken van opMaat, de jongeren- en diversiteitswerking van deFilharmonie.

lees meer

Concertkalender

Categorieën

    Inschrijven maandelijkse nieuwsbrief