Blog

Gulle schenking voor het Instrumentenfonds

10/09/2014
cover/foto

Voor een professioneel orkest als deFilharmonie is het van levensbelang om over de allerbeste instrumenten te beschikken. Hoe hard onze muzikanten ook werken, hoe goed de dirigent ook is die ervoor staat, zonder een perfect instrumentarium kan het orkest nooit de kwaliteit brengen die haar publiek verdient. Daarom werd het Instrumentenfonds van deFilharmonie opgericht.

lees meer

Fotoverslag Klassiek in de Stad

08/09/2014
cover/foto

We hebben er samen met Ballet Vlaanderen en Opera Vlaanderen een fantastisch weekend opzitten op het Sint-Jansplein. De zon was van de partij, de sfeer zat goed en de muziek was prachtig. Kortom, Klassiek in de Stad was ook dit jaar een voltreffer.

lees meer

Afspraak op Klassiek in de Stad

05/09/2014
cover/foto

Kinderen die dansles krijgen van het Ballet Vlaanderen op het Antwerpse Sint-Jansplein? Voor de eerste keer proeven van klassieke muziek, opera en ballet? Een spetterend openluchtconcert van deFilharmonie? Tijdens Klassiek in de Stad in Antwerpen geven Opera Vlaanderen, Ballet Vlaanderen en deFilharmonie de aftrap voor het nieuwe seizoen in stijl. 

lees meer

Hommagewandeling voor Gerard Mortier

01/09/2014
cover/foto

Op zondag 7 september 2014 brengt de Stad Gent een hulde aan Gerard Mortier, die op 8 maart 2014 overleed. Het wordt een indrukwekkend artistiek programma met bevriende kunstenaars op verschillende locaties in de Gentse binnenstad. Ook deFilharmonie werkt mee aan deze hommage. Alle geïnteresseerden zijn welkom om de hommage bij te wonen.

lees meer

deFilharmonie Mobiel on tour

07/07/2014
cover/foto

Naar goede gewoonte speelt deFilharmonie ook dit jaar een aantal concerten op verrassende locaties in Vlaanderen. Met deFilharmonie Mobiel brengt het orkest klassieke muziek voor een publiek dat om verschillende redenen niet tot in de concertzaal geraakt. Dit jaar trekken we tussen 8 en 12 juli naar o.a. RVT Goudblomme in Antwerpen en de gevangenis van Gent. Extra speciaal wordt het concert op 8 juli in Revalidatiecentrum Pulderbos in Zandhoven. Zij wonnen dit concert dankzij hun deelname aan onze wedstrijd waarbij we een concert van deFilharmonie weggaven. 

lees meer

Wandel mee door de Elisabethzaal

24/06/2014
cover/foto

Sinds begin juni wordt er gebouwd op de werf van de oude Koningin Elisabethzaal! Zoals u weet, wordt de nieuwe Elisabethzaal vanaf 2016 onze vaste thuishaven. Een droom die we al jaren koesteren, wordt daarmee werkelijkheid. Zowel onze concerten, opnames als repetities zullen in deze topzaal met internationale allure plaatsvinden. Er staan vijfenveertig concertdagen en honderd repetitiedagen op de agenda. 

Tweeduizend vierkante meter verspreid over vier verdiepingen huisvesten een repetitiezaal, kantoren voor de administratieve en logistieke diensten, een VIP-loge, cafetaria’s en acht geluidsdichte inspeelruimtes. “We zijn onlangs gestart met de programmatie van ons eerste seizoen in onze nieuwe residentie en het ziet er veelbelovend uit. Bovendien valt de opening van de nieuwe zaal samen met ons 60-jarige bestaan. Een mooier cadeau om dit jubileum te vieren, kunnen we ons niet wensen. Wat ons betreft, kan het niet snel genoeg 2016 zijn!”, aldus Hans Verbugt, intendant van deFilharmonie.

Wandel mee door de nieuwe Elisabethzaal in dit filmpje >>>

Meer info over het volledige complex vindt u op www.flamencca.com  

lees meer

Ik kies voor kunst!

05/05/2014
cover/foto
'Ik kies voor kunst' is een sensibiliseringsactie van de brede culturele sector. Kunst is zoals de frisse lucht en het water uit de kraan. We genieten er iedere dag van zonder dat we het goed beseffen. Boeken in de bibliotheek, standbeelden in het straatbeeld, de strip die je leest in bed of de film in de bioscoop: ze bestaan slechts omdat mensen kiezen voor kunst. Daarom roepen we jullie massaal op om te kiezen voor kunst. Want kunst is overal. Voor iedereen.
lees meer

Achter de schermen van deFilharmonie met de Seizoenspecial

02/05/2014
cover/foto

Weet u graag meer over deFilharmonie, de dirigenten, de solisten en de muzikanten? Lees dan zeker onze tweede editie van de Seizoenspecial. In dit magazine komt u écht alles te weten over deFilharmonie. Onze dirigenten komen uitgebreid aan het woord en we lichten een tip van de sluier op over de nieuwe Elisabethzaal. Verder vindt u er diepgaande interviews met solisten, portretten van onze gastdirigenten en maakt u op een andere manier kennis met de muzikanten. Kortom, leesvoer voor een heel seizoen!

lees meer

Revalidatiecentrum Pulderbos wint concert van deFilharmonie

28/04/2014
cover/foto

Vandaag kwamen intendant Hans Verbugt, coördinator opMaat Ilse Delmeire en Gazet van Antwerpen-journaliste Ilse Dewever bij elkaar om een winnaar te kiezen in onze wedstrijd met als inzet een concert van deFilharmonie.

lees meer

deFilharmonie lanceert crowdfundingproject voor opMaatorkest!

25/04/2014
cover/foto

Elke maandag en vrijdag staan 89 kinderen van de Omnimundoschool en het Sint-Eligiusinstituut in Antwerpen te popelen om hun instrument uit te pakken en muziek te maken. Samen vormen zij al bijna twee jaar het opMaatorkest van deFilharmonie.

Volgend schooljaar verwelkomt opMaatorkest minstens 50 nieuwe kinderen, en ook zij hebben natuurlijk een instrument nodig! deFilharmonie koopt deze instrumenten zelf aan, maar subsidies en eigen middelen zijn niet voldoende om opMaatorkest verder te laten groeien. Daarom lanceren we een crowdfunding-actie. Met uw steun kunnen we alvast voor 22 muzikanten in spe 2 cello's, 6 fluiten, 6 trompetten, 5 violen en 3 saxofoons aankopen! Bezorgt u een van de muzikantjes een cello of saxofoon?

lees meer

Concertkalender

Categorieën

    Inschrijven maandelijkse nieuwsbrief