deFilharmonie genomineerd voor MVO-award!

di 19 februari 2013
opMaat-logo.jpg

Strak in het pak, onder de spots van een grote concertzaal en met een beroemde componist op de pupiter. Zo is deFilharmonie het best bekend, maar het orkest gaat ook voluit voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit wordt binnen onze organisatie vertaald in de 4 M’s: Mens, Milieu, Maatschappij en Muziek.

Dankzij deze 4 M’s is deFilharmonie nu genomineerd voor de MVO-award 2013!
Het publiek heeft de beslissende stem, dus help ons en stem op nummer 4!
http://www.maatschappelijkengagement.be/mvo-award

Hierbij ook een woordje uitleg over de 4 M’s binnen deFilharmonie…

MENS – Overleg en betrokkenheid zijn een bedrijfscultureel gegeven binnen deFilharmonie. De ‘open deur’-cultuur zorgt voor voortdurend overleg en er wordt jaarlijks een evaluatie- en functioneringsgesprek gepland met alle team- en orkestleden. Daarnaast heeft deFilharmonie ook aandacht voor de werkomstandigheden, gezondheid en veiligheid van alle medewerkers. Zo biedt de organisatie via de samenwerking met een kinesist-osteopaat gratis ondersteuning aan de musici bij acute fysieke problemen, en in samenwerking met een ergonoom wordt voor orkest en administratieve medewerkers gestreefd naar de meest optimale werkomstandigheden.

MILIEU – De komende verhuis naar de Koningin Elisabethzaal maakt het niet opportuun om nog aanpassingswerken te doen in onze gebouwen in de Braziliëstraat. Bij het bouwproject van de nieuwe zaal staat duurzaamheid bij alle partners echter hoog op de prioriteitenlijst. Toch werden er alvast nieuwe accenten gelegd om milieuzorg beter te integreren binnen onze organisatie, zoals de omschakeling naar groene stroom, fairtrade producten in de cafetaria, de samenwerking met De Lijn voor gratis openbaar vervoer voor onze abonnees, de keuze voor gerecycleerd of FSC-papier voor alle drukwerk…

MAATSCHAPPIJ – deFilharmonie vervult een heel ruime sociale en educatieve opdracht. Zo krijgen kinderen, jongeren, studenten en diverse socio-culturele groepen een opMaat via projecten als de OORcolleges voor scholen; deFilharmonie Mobiel, waarbij het orkest op verplaatsing speelt in ziekenhuizen, gevangenissen en besloten instellingen; en 2140, een driedaags muziekfeest in De Roma. Want net zoals in de muziek een opmaat het begin van iets groots belooft, kunnen deze projecten de start zijn van een levenslange passie voor klassiek.

MUZIEK – Dat spreekt voor zich…


Commentaren

Nieuw commentaar posten
De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.

Concertkalender

Categorieën

    Inschrijven maandelijkse nieuwsbrief