Ontdek hoe kleurrijk het klassiek van deFilharmonie kan zijn!

Bekijk alle videofragmenten op ons YouTube-kanaal!
http://www.youtube.com/defilharmoniewebtv  

KIDconcerten & OORcolleges

KIDconcerten & OORcolleges Prachtige orkestmuziek, getalenteerde acteurs en een boeiend verhaal. Dat is de bedrieglijk eenvoudig succesformule van de KIDconcerten. En met haar OORcolleges introduceert deFilharmonie jongeren op een aangename en speels-educatieve manier in klassieke (orkest)muziek. 

Blood on the floor

Blood on the floor Tijdens muziekfeest '2140' stelde een aantal jongeren hun interpretatie voor van Blood on the floor van Mark-Anthony Turnage, het resultaat van een projectweek met De Veerman en Stichting Papageno, gespecialiseerd in kunsteducatie voor autistische jongeren.

deFilharmonie Mobiel

deFilharmonie Mobiel Met deFilharmonie Mobiel wil het orkest een heel specifieke groep van de samenleving bereiken, namelijk diegenen die letterlijk belemmerd zijn een concert bij te wonen. Omdat deze groep om uiteenlopende redenen niet naar de concertzaal kan komen, reist deFilharmonie naar haar publiek.

Operettedagdroom

Operettedagdroom Versterkt door muzikanten van deFilharmonie gaat Tutti Fratelli in Operettedagdroom op zoek naar de essentie van operette, in de hoop meer te weten te komen over het optimisme dat elke mens zijn lied doet zingen. Een indruk van een grondeloos geloof in een betere, mooiere wereld.

deOrkestacademie

deOrkestacademie deOrkestacademie is een initiatief van deFilharmonie, het Koninklijk Conservatorium van de Artesis Hogeschool Antwerpen en deSingel. Muzikanten van deFilharmonie coachen veelbelovende studenten, waarna ze samen in één orkest repeteren en een optreden geven onder leiding van een befaamd dirigent.

Re-Mix XXL

Re-Mix XXL De beproefde formule van het Re-Mix Orchestra, het improvisatieorkest dat onder begeleiding van de Londense allround muzikant Paul Griffiths en enkele muzikanten van deFilharmonie zijn eigen unieke verzint, wordt voor muziekfeest '2140' in De Roma opgeblazen tot 'larger than live' dimensies.

Who is Manfred?

Who is Manfred? In maart 2010 onderzochten een twintigtal jongeren van het Gentse Freinet-atheneum De Wingerd een week lang Tsjajkovski’s symfonie Manfred. Ze analyseerden het muzikale werk en tijdsbeeld en gingen creatief aan de slag met dans, kostuum en muziek. De intense projectweek resulteerde in een toonmoment in Het Kraakhuis.

Inschrijven maandelijkse nieuwsbrief