Orkest

deFilharmonie is het meest veelzijdige symfonische orkest van Vlaanderen. Hoofddirigent Philippe Herreweghe richt zich vanuit zijn specifieke achtergrond op de (pre)romantische muziek. Na vijf succesvolle seizoenen als chef blijft de Nederlandse dirigent Edo de Waart aan het orkest verbonden als eredirigent. De Antwerpse componist Wim Henderickx is ‘artist in residence’.

In haar thuishaven Antwerpen is deFilharmonie te gast in deSingel, De Roma en AMUZ en binnenkort gaat het orkest in residentie in de nieuwe Koningin Elisabethzaal. Dankzij eigen concertreeksen in Muziekcentrum De Bijloke Gent, CCHasselt, Bozar Brussel en Concertgebouw Brugge bekleedt het orkest een unieke positie in Vlaanderen. In het buitenland wordt deFilharmonie uitgenodigd door de belangrijkste huizen en internationale concertreizen door diverse Europese landen en Japan vormen een constante in de kalender. 

Naast haar reguliere concerten creëerde deFilharmonie een uitgebreid aanbod aan educatieve en sociale projecten, waarmee het orkest kinderen, jongeren en mensen met verschillende achtergronden doorheen de symfonische klankenwereld gidst.

deFilharmonie maakt opnames voor gerenommeerde klassieke labels en richtte ook een eigen label op, waarin het focust op het grote orkestrepertoire, Belgische muziek en hedendaags klassiek. Samen met uitgeverij Lannoo ontwikkelt het orkest een reeks luisterboekjes voor kinderen.

 


ConcertmeesterEerste vioolPeter Manouilov


Nana Hiraide


Yuko Kimura


Sihong Liang


Miel Pieters


Guido Van Dooren


NN


NN


Tweede vioolNN


Xu Han


Liesbeth Kindt


Ilse Pasmans


David Perry


Lydia Seymortier


Marjolijn Van Der Jeught


Maartje Van Eggelen


NN


AltvioolRajmund Glowczynski


Wieslaw Chorosinski


Marija Krumes


Bart Vanistendael


NN


CelloContrabasIoan Baranga


Christian Vander Borght


Tadeusz Bohuszewicz


Julita Fasseva


Jeremiusz Trzaska


FluitHoboKlarinetRia Moortgat


FagotOliver Engels


Bruno Verrept


Tobias Knobloch

functie
contrafagot


HoornKoen Cools


Zachary Cramer


Morris Powell


Koen Thijs


TrompetTromboneBart Van Nieuwenhuyze


NN


TubaPaukenSlagwerkManuel Martinez