Orkest

deFilharmonie is het meest veelzijdige symfonische orkest van Vlaanderen. Hoofddirigent Philippe Herreweghe richt zich vanuit zijn specifieke achtergrond op de (pre)romantische muziek. Na vijf succesvolle seizoenen als chef blijft de Nederlandse dirigent Edo de Waart aan het orkest verbonden als eredirigent. De Antwerpse componist Wim Henderickx is ‘artist in residence’.

In haar thuishaven Antwerpen is deFilharmonie te gast in deSingel, De Roma en AMUZ en binnenkort gaat het orkest in residentie in de nieuwe Koningin Elisabethzaal. Dankzij eigen concertreeksen in Muziekcentrum De Bijloke Gent, CCHasselt, Bozar Brussel en Concertgebouw Brugge bekleedt het orkest een unieke positie in Vlaanderen. In het buitenland wordt deFilharmonie uitgenodigd door de belangrijkste huizen en internationale concertreizen door diverse Europese landen en Japan vormen een constante in de kalender. 

Naast haar reguliere concerten creëerde deFilharmonie een uitgebreid aanbod aan educatieve en sociale projecten, waarmee het orkest kinderen, jongeren en mensen met verschillende achtergronden doorheen de symfonische klankenwereld gidst.

deFilharmonie maakt opnames voor gerenommeerde klassieke labels en richtte ook een eigen label op, waarin het focust op het grote orkestrepertoire, Belgische muziek en hedendaags klassiek. Samen met uitgeverij Lannoo ontwikkelt het orkest een reeks luisterboekjes voor kinderen.

 

Concertmeester

Eerste viool

Tweede viool

Altviool

Cello

Contrabas

  • Ioan Baranga
  • Christian Vander Borght
  • Jaroslaw Mroz
  • Tadeusz Bohuszewicz
  • Julita Fasseva
  • Jeremiusz Trzaska

Fluit

Hobo

Klarinet

Fagot

Hoorn

Trompet

Trombone

Tuba

Pauken

Slagwerk