Focus op diversiteit

deFilharmonie Mobiel

Met deFilharmonie Mobiel wil het orkest een heel specifieke groep van de samenleving bereiken, namelijk diegenen die letterlijk belemmerd zijn een concert bij te wonen. Omdat deze groep om uiteenlopende redenen niet naar de concertzaal kan komen, reist deFilharmonie naar haar publiek.

Re-Mix XXL

Re-Mix XXL is het jaarlijkse community-project van deFilharmonie waarbij verschillende groepen zonder en mét muzikale achtergrond onder leiding van Paul Griffiths klaargestoomd worden om het podium te delen in De Roma of de Elisabethzaal.

Open repetities

Open repetities in het Filharmonisch Huis zijn een ideaal kennismakingsmoment met het orkest. Jaarlijks zet deFilharmonie haar repetitiedeuren open voor diverse doelgroepen. Telkens wordt de bijhorende omkadering afgestemd op de mogelijkheden en specifieke kenmerken van elke groep.

€2-tickets

Via het socio-culturele netwerk van het orkest kunnen €2-tickets aangevraagd worden die toegang verschaffen tot concerten van deFilharmonie. Deze formule, waarbij de nadruk gelegd wordt op een regelmatig terugkerend contact en waarbij de bezoeker zelf een keuze kan maken, is uniek in de Vlaamse culturele sector.